ZOMERACTIE! 20% KORTING OP DE REBOZOMASSAGE!

Draagadvies

 

Waarom dragen wij?

 

Je koesterde maandenlang je baby in je buik. Daar werd ie geborgen, gewiegd, gedragen. Dan wordt je baby geboren. Hij komt terecht in een wereld vol harde geluiden, fel licht, temperatuurschommelingen,... Een veilige plek voor je baby is dichtbij z'n mama en/of papa. Je baby krijgt daar een geborgen gevoel, neemt de stabiele temperatuur van de ouder over. Het zorgt ook voor een veilige hechting, bevordert de sociale en lichamelijke ontwikkeling en nog zoveel meer! Alleen maar voordelen dus!

 

Wist je trouwens dat het in onze natuur zit om gedragen te worden? Een baby wordt geboren met een heleboel reflexen. Een heel aantal daarvan dienen er voor om zich te kunnen vastklemmen aan de ouder. We zijn geboren om gedragen te worden. 

 

In 2021 volgde ik de basisopleiding bij "Die Trageschüle". Daarna volgde de  gevorderdenopleiding tot draagconsulente in 2022.
Uit ervaring leerde ik dat dragen eigenlijk een proces van enkele weken is. De knoop wordt aangeleerd tijdens een consult, maar daarna vergt het nog enige oefening om deze volledig onder de knie te krijgen. Reken gemiddeld op een drietal weken. Indien er nog nood is aan extra begeleiding in de eerstvolgende weken na een consult, kunt u daarvoor zeker ook bij mij terecht. 

 

  Draagbegeleiding

Waarom kiezen voor draagbegeleiding? Net zoals leren fietsen, leer je het dragen niet door een filmpje te bekijken of door één keer te proberen. Het leren fietsen gaat in stapjes. Eerst leer je trappen en je evenwicht houden. Daarna leer je pas starten en uiteindelijk ook weer stoppen. Als je deze zaken goed kunt combineren, moet je nog rekening houden met de verkeersregels. Ook daarvoor is heel wat oefening nodig. Het is een heel proces. Net zoals bij het dragen.

 

We starten met een telefonisch gesprek, waarin ik luister naar jullie wensen en noden. Daarop volgt een knoopconsult van ongeveer anderhalf uur. We leren eerst de basisprincipes aan. Daarna gaan we samen de knoop inoefenen.  Vervolgens krijg je ook een draagdoek mee om verder thuis een tweetal weken te kunnen oefenen. Gedurende die twee weken kan je steeds contact opnemen voor meer tips en tricks. Tot slot zetten we de puntjes op de i tijdens een opvolgconsult en wordt ook het geleende materiaal teruggegeven.  Voor het lenen van de draagdoek vraag ik wel een vooraf bepaalde waarborg. 

 

►  Informatief consult / informatieve workshop

Hierbij bespreken we het waarom, de voordelen, de aandachtspunten en de verschillende manieren van dragen. Ook maak je kennis met de verschillende draagdoeken en knopen. Er bestaat namelijk niets zoiets als de ‘beste’ draagzak, het is een heel persoonlijke keuze. Tijdens dit consult ontdekken we welke optie er het beste bij je past. Opgelet, tijdens dit consult wordt er geen knoop aangeleerd. Het is ook mogelijk om met twee tot drie vrienden/vriendinnen/collega's/... naar een informatieve workshop te komen. De prijs ligt hierdoor lager per persoon. Dit consult duurt gemiddeld drie kwartier. 

 

►  Knoopconsult

Tijdens dit consult leren we één specifieke samen besproken knoop aan, dit aan de hand van jullie wensen. We oefenen eerst met draagpoppen. Als de situatie het toelaat, oefenen we op het einde van het consult met uw eigen kindje. Het is steeds aangeraden om een extra persoon mee te nemen die tijdens het consult voor uw kindje zorgt. Zo kunnen we ons goed concentreren op de nieuwe techniek. Als dit niet mogelijk is, kijken we samen voor een oplossing. Dit consult duurt ongeveer tussen anderhalf uur.

 

►  Duo-knoopconsult

Deze is vergelijkbaar met een gewoon knoopconsult. Nu gebeurt alles met  twee personen in plaats van alleen. Je kunt bijvoorbeeld met een vriendin komen, oppas, of de partner die tijdens dit consult ook leert knopen. Het is aan te raden dat jullie beiden dezelfde knoop-of draagtechniek wensen aan te leren. Ook hier is het aangeraden om een extra persoon mee te nemen die niet leert knopen, maar wel voor de baby zorgt tijdens het consult.  Dit consult duurt wellicht tussen anderhalf en 2 uur.

 

  Eigen draagzak leren afstellen

Bij dit consult breng je een eigen draagzak mee en kijken we samen hoe we die best afstellen, wat de aandachtspunten zijn. Dit consult duurt ongeveer 30 minuten.

 

  Opvolgconsult

Indien jullie reeds een knoopconsult volgden, maar nog steeds op problemen botsen ondanks oefening, kunnen jullie voor een vervolgconsult bij mij terecht. Hierbij beantwoord ik al jullie vragen en zetten we samen de puntjes op de i. Het is van belang dat zowel ouder als kind zich ontspannen voelen tijdens het dragen. Dat is ons grootste doel. Dit consult  duurt gemiddeld 30-45 minuten.

 

Tijdens een draagconsult of draagbegeleiding is het aangeraden om met 2 volwassenen te komen. Zo kan één iemand voor de baby zorgen terwijl de andere persoon de knooptechniek aanleert. Zo kun je je partner meebrengen, een vriendin, je mama,... Anders zorgt de baby vaak voor afleiding en een knooptechniek aanleren vergt toch enige concentratie. Een eigen doek meebrengen mag, maar is zeker niet nodig, Je kunt hier gerust eentje van mij gebruiken. 

 

Om een consult of draagbegeleiding in te plannen of op te starten, neem gerust contact met me op.

 

Indien je een prenataal draagconsult volgt, krijg je er een gratis Greenkit ontdekkingsdoos bij.