Rebozo massage

Tijdens een rebozomassage wordt er met een geweven doek gemasseerd. Deze doek komt oorspronkelijk uit Mexico en Guatemala en wordt voor talloze doeleinden gebruikt. Hij kan als omslagdoek dienen, draagdoek, buikband en dus ook als massagedoek! Door middel van ritmische bewegingen, schudden en wiegen wordt totale ontspanning gecreëerd. Tijdens deze massage houd je je kleren aan. 

 

In de zwangerschap kan de massage bekkenlast, lage rugpijn en dergelijke verzachten. Ook kan de baby door de wiegende, schommelende en ritmische bewegingen in de ideale positie gaan liggen om geboren te worden. 

 

In arbeid wordt deze massagevorm ook toegepast. Dit onder meer om de pijn te verlichten, de weeën sterker te maken en zo de ontsluiting te stimuleren. Ook op dit moment kun je de baby nog in de perfecte positie draaien door middel van de massagetechnieken. Wil je als koppel wat technieken aanleren om tijdens de arbeid toe te passen? Dat kan zeker ook! 

 

Na de bevalling geeft zo'n rebozomassage vooral een ontspannende/helende werking. Het is de hele massage lang puur genieten.

 

In de praktijk merken we dat de massage ook ingezet kan worden bij personen die niet zwanger of pas bevallen zijn. Het kan ook bij deze mensen voor totale ontspanning zorgen en eventueel zelfs lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld rugklachten, verzachten. Dus ook al ben je niet zwanger of bevallen, je bent hier van harte welkom!

 

De massage zelf duurt ongeveer 40 minuten. Daarna kan je nog even genieten van een kopje koffie of thee. Er is zeker tijd en ruimte om nog even na te praten. 

 

Zelf heb ik de kracht van zo'n rebozomassage mogen ervaren tijdens mijn zwangerschap en arbeid. Dit door mijn lieve collega Kaat*. Rebozo was haar passie en die wil ik graag doorgeven. Daarom volgde ik in 2022 een rebozo-training bij Birthwise.

 

Indien je de rebozomassage prenataal volgt, krijg je er een gratis Greenkit ontdekkingsdoos bovenop!

 

 

Enkele ervaringen...

 

 

"Ik heb onlangs een bezoek gebracht aan Lise voor een Rebozo-massage vanwege de stuitligging van mijn baby. Ik kan met vreugde bevestigen dat mijn baby effectief is gedraaid na de behandeling, in week 37 van mijn zwangerschap. Lise heeft een ongeëvenaarde professionaliteit getoond en heeft een omgeving gecreëerd die niet alleen uiterst ontspannend was, maar mij ook een gevoel van geborgenheid gaf. Ik kan Lise's diensten ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een effectieve oplossing voor stuitligging, of gewoon een rustgevende, therapeutische massage-ervaring. Zo blij met de ervaring!"
-Evelien-

 

"Grote aanrader! Hartelijke ontvangst waardoor je je meteen op je gemak voelt. De massage was zeer ontspannend en in een aangename omgeving. Gezellig licht, rustige muziek,... Ik kom zeker nog eens terug! Ook het draagconsult vond ik heel leerrijk. Duidelijke uitleg en veel geduld. Meteen ook een draagdoek aangekocht om thuis verder te gebruiken. Ook mijn zoontje is grote fan om met de aangeleerde knoop in de draagdoek te zitten."

-Astrid-

 

"Super ontvangst gehad bij lise. Warme lieve dame die je erg op je gemak stelt. Ik ging voor een rebozo massage en genoot enorm. Warme ruimte, rustgevende muziek en de massage met de doeken werkt enorm ontspannend. Een bezoekje waard!"

-Elisabeth-

 

"Een echte aanrader! Super gezellig ingericht, alles tiptop in orde. Je voelt dat alles met passie wordt gedaan. Lise stelt je op je gemak en is een echte topper. Heb ervan genoten en ga zeker nog eens terug!"

-Inez-

 

"Genoten van een deugddoende, ontspannen rebozo massage.
Een gevoel van geborgenheid ervaren, een aangename nieuwe ervaring. Aanrader!"
-Marlies-
 
 
"Deze morgen ging ik bij de lieve Lise langs voor een Rebozo massage. Ik wist niet juist wat me te wachten stond, want ik kreeg de massage als cadeau voor mijn verjaardag. Lise is een heel zacht iemand waar ik me meteen op mijn gemak voelde. De Rebozo massage deed me ongelofelijke deugd. Ik heb er echt van genoten!"
-Kim-
 
 
"Heerlijk genoten! Ideaal bij pijnlijke gewrichten. Door de wiegende bewegingen voel je je veel lichter. Fan van deze massagetechniek."
-Fatima-
 
"Ik kreeg de rebozo massage cadeau na mijn tweede bevalling. Een leuk alternatief om nog even me-tijd als mama te hebben en eventjes tot rust te komen. Enorm vriendelijk ontvangen geweest door Lise. Heel deugddoende ervaring!"
-Saïdia-
 
 

"De rebozomassage was enorm rustgevend, een echte aanrader!"

-Leonie-