Kindermassage

 

Waarom kindermassage?

 

Er bestaan reeds veel vormen van massage. Een ontspannende nekmassage, rebozomassage, zwangerschapsmassage, babymassage,...

Van al deze massages zijn de voordelen algemeen geweten. 

 

Maar wist je dat ook kinderen van zo'n massage genieten?

 

Kinderen moeten elke dag heel wat prikkels verwerken. Voor het ene gaat dat al wat makkelijker dan voor het andere. Voor hen kan zo'n massage heerlijk ontspannend zijn. Door de aanrakingen komt oxytocine vrij, het knuffelhormoon. Dit geeft een gevoel van verbondenheid, ontspanning en herstel. Oxytocine is net het tegenovergestelde van cortisol, het stresshormoon. Iets wat we absoluut willen vermijden bij onze kinderen.

 

Niet alleen hoog sensitieve kinderen komen tot rust door massage. Die heeft ook al haar nut bewezen bij kinderen met autisme of AD(H)D. We passen de massage aan, aan de noden van elk kind. 

 

Uiteraard kan deze massage ook als puur wellnessmomentje dienen. Heerlijk genieten van wat quality-time!

 

Voor wie?

 

De massage is bedoeld voor élk kind tussen 4 en 12 jaar dat rust, ontspanning of een genietmomentje zoekt. Is je kind wat jonger, maar geniet hij/zij toch al van massages? Neem gerust contact op voor meer info.

 

Vragenlijst

 

Om de massage volledig op maat te laten verlopen, heb ik een vragenlijst  die je samen met je kind kan invullen. Als je kind vlak voor aanvang of zelfs tijdens de massage aangeeft het toch liever anders te willen dan vooraf aangegeven op de vragenlijst, dan is het zeker geen probleem!

 

De vragenlijst is ook bedoeld als voorbereiding op de massage. Zo heeft je kind een idee hoe de massage zal verlopen. 

 

Verloop van de massagesessie

 

We starten met een voetbad, met knikkers of bubbels. Dat mag je kind helemaal zelf kiezen. Intussen maken we even kennis en overlopen we alle wensen uit de vragenlijst. Zo zijn we zeker dat deze nog up-to-date zijn. 

 

Is je kindje nog wat onwennig? Dan heb ik een kriebelmandje om het ijs te breken. In het kriebelmandje zitten er heel wat massagetools die we op elkaar kunnen uitproberen. 

 

Daarna gaan we van start met de 'echte' massage. Die kan doorgaan op een yogamatje of op de massagetafel, dit volledig naar wens van het kind. De ouder blijft aanwezig tijdens de hele massagesessie. 

 

De massagesessie duurt gemiddeld een uurtje van begin tot einde.

 

 

Neem contact op voor meer info!

 

 

Enkele ervaringen...

 

"Een super toffe ervaring!
Ik ging met mijn dochter van 8 jaar voor een massage. Lise zorgde ervoor dat ze meteen op haar gemak was. Ikzelf kreeg ook een drankje terwijl mijn dochter van het voetbad genoot. De massage zelf was heel ontspannend. Ze lag na enkele minuten in slaap :-)
Ik kom zeker terug!"

-Axelle-

 

"Mijn zoontje van 5 kan nogal druk zijn en heeft het moeilijk zijn rust te vinden. Uit dat oogpunt klopten we aan bij Lise voor een kindermassage. En. Wat. Was. Dat. Heerlijk! Niet enkel de goeie massagetechniek van Lise en haar enorm rustgevende en zachte karakter waren top, maar 't is gewoon de hele beleving op zich. Zeer goed opgebouwd en stap voor stap richting die kindermassage op maat waar Lion zijn grenzen gerespecteerd werden. Lion koos voor de massageolie én om zijn kleren aan te houden (en ook al is dit dus niet simpel, Lise zocht en vond een oplossing op maat). Lion kwam tot rust en wou naarmate de massage vorderde dan toch zijn T-shirtje uit doen voor een optimale massage mét olie. Lion zijn woorden: Lise(lot)? Is superlief, heeft een piano en haar kindje zijn tand is eruit door te vallen op de speeltuin. Mijn velletje is superzacht en ruikt zalig. Nu ruik ik naar konijn!

Aanrader - wij komen zeker terug."

-Sanne-

 

"Ik boekte een kindermassage voor de verjaardag van mijn dochter (11). We kregen een heel warm en hartelijk welkom. Mijn dochter mocht een drankje en koekje kiezen. Op de deur hing een bordje met haar naam. De kinderen kiezen zelf wat ze aandoen en aanhouden tijdens de massage. Consent is hier geen loos woord. Daarna kreeg ze een voetbad en een massage (omgeven door rustige muziek en een galaxy projector). Mijn dochter heeft er zo van genoten dat ze bijna in slaap viel. Ze was erg enthousiast. Bij het afscheid mocht ze nog een cadeautje kiezen. Zeer geslaagd. Aanrader! Top prijs/kwaliteit."
-Elsie-

 

"Ik ben bij Lise's knooppunt langs geweest voor een kindermassage van mijn zoontje van 6 jaar. Ik zou dit zeker aanraden aan anderen om dit ook te doen met je kind. Lise zorgde voor een warme verwelkoming op maat van mijn zoon. Zijn naam stond op het bordje wat het zeer persoonlijk maakt. Hij kon even wennen aan de omgeving door een voetbadje. Hij mocht ook zelf kiezen wat hij leuk vond tijdens het voetbadje. Er wordt ook op een originele manier (via tekening) geluisterd waar het kind al dan niet wil gemasseerd worden. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden tijdens de massage zelf.
Wij gebruiken thuis een kindermassage als bedritueel. Mijn zoontje komt daar zeer rustig van voor het slapengaan. Ik heb gedurende de massage veel tips mee gekregen van Lise om ook thuis toe te passen.
Mijn zoontje heeft er van genoten en na zijn massage was hij ook positief over zijn ervaring. Een zeer fijne ervaring voor ons beiden. Want als ouder heb ik er ook van genoten om mijn zoontje tot rust te zien komen. Voor herhaling vatbaar! :-)"

-Kimberly-

 

"Afgelopen woensdag met mijn zoon van 10 langs geweest voor een kindermassage. Lise pakt het heel goed aan en je kindje mag zijn/haar grenzen aangeven. Een hele fijne ervaring, zeker een aanrader!"

-Charlene-

 

"1 woord: waaauw waauw waauw!
Ale, het zijn er eigenlijk drie 😉
Maar echt TOP!"

-Emilie-

 

"Een heel welkom en hartelijk onthaal. Een zalige massage in een ontspannen sfeer.

Lise stelt mijn dochtertje gerust waardoor ze echt op haar gemak is.
Echt een aanrader!!"

-Shanna-

 

""Ik heb het niet zo verwacht... het was leuker dan verwacht!" Sofia (8 jaar), na een zalige kindermassage 😍"

-Hasnaa-