De eerste 1000 dagen in het leven van een kind...

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 15:28

De eerste 1000 dagen in het leven van een kind...

 

Ze zijn van levensbelang!

 

Dokter Binu Singh haar passie ligt bij de jonge kinderen en hun welzijn. Ze haalt het belang aan van de eerste 1000 dagen in het leven van een kind. Want dan wordt de basis gelegd voor het verdere leven.

 

Wat is er net belangrijk in die eerste 1000 dagen?

 

Heel eenvoudig, de 4 V's. 

 

  • Voeding

Je kind wordt niet alleen gevoed met eten en drinken, maar ook met aanrakingen! Dat is echt de basis van ons welzijn. Een baby-of kindermassage en het dragen van je kind is hier dus van groot belang!

 

  • Veiligheid

Een baby/kind moet zich veilig voelen op deze wereld. Een veilige haven creëren en onvoorwaardelijke liefde zou gegarandeerd moeten worden. 

 

  • Validatie

Het valideren van emoties van kinderen, betekent het erkennen van emoties. Zonder die te onderdrukken. Emoties in al zijn facetten, ze mogen er zijn. 

 

  • Verbinding

Een kind heeft voortdurend verbinding nodig met een fysiek en emotioneel beschikbare volwassene. Zodat die volwassen ede spanning van de baby kan helpen co-reguleren. 

Zo kan de baby of het kind een veerkrachtige volwassene worden.

Baby- of kindermassage en dragen zorgen dus absoluut voor verbinding. Je kind weet dat je er voor hem/haar bent. Er wordt tijd voor het kind gemaakt, aandacht gegeven. 

 

Leg nu de basis voor later.

Het is goud waard!


Reactie plaatsen

Reacties

An Silversmet
een jaar geleden

Heerlijke Rebozzo massage, een kennismaking die naar meer smaakt, echt uurtje metime!
Dank je Lise en lieve dochter Marlies